Potraga za nestalom djevojkom – bez rezultata [video]

Slovenački spasioci, koji su dva dana pomagali domaćim snagama u potrazi za tijelom 17-godišnjakinje koja je prije dvije nedjelje upala u rijeku Sanu, završili su misiju u Prijedoru – bez rezultata. Ni dresirani psi koje su doveli, za koje kažu da su najbolji na svijetu u potragama ove vrste, nisu mogli da otkriju bilo kakav trag.

“Mi smo ova dva dana istražili 130 kilometara rijeke. Prvi dan smo išli od Prijedora do Kostajnice, drugi od Kostajnice do rijeke Save. Tražili smo lijevom i desnom obalom, nažalost, bez rezultata kojima smo se toliko nadali. Radili smo što smo najbolje mogli i znali”, rekla je Lucija Jereb, šef spasilačkog tima iz Slovenije.

Proteklih dana, u potragu su bila uključena i tri tima Republičke uprave civilne zaštite. Kad se gleda sa obale, čini se da se Sana prilično razbistrila ali ronioci kažu da je itekako mutna čim se zaroni. Vrijeme se urotilo protiv spasilaca ali kažu da nema odustajanja.

“Uključićemo i ronioce iz grada Banjaluke, tačnije, Ronilačkog kluba ‘Buk’ kad se za to stvore vremenski uslovi i da pokušamo, i na taj način, da pretražimo korito, odnosno, mjesto upada i nizvodno dole, odnosno, potencijalna mjesta gdje bi se moglo nalaziti tijelo”, izjavio je Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor.

Djevojka je upala u Sanu u noći sa četvrtog na peti mart. Navodno je sjedila na ogradi splava i izgubila ravnotežu. Članovi porodice ispratili su svaku dosadašnju potragu, pa i današnji odlazak slovenačkih spasilaca. Moleći za privatnost, izjave ne žele da daju.

Autor: ATV BL

Comments are closed.