Povrijeđeni u pucnjavi u Prijedoru stabilno nakon operacije

Zamjenik načelnika Policijske uprave (PU) Prijedor Stevo Tomčić izjavio je danas da su lice osumnjičeno za pokušaj ubistva u Volaru kod Prijedora uhapsili pripadnici jedinice žandarmerije ove uprave, a da je lice povrijeđeno u pucnjavi operisano i da je trenutno stabilnog stanja.

„Povrijeđenom licu je u bolnici ‘Doktor Mladen Stojanović’ ukazana adekvatna medicinska pomoć i trenutno je van životne opasnosti“, rekao je Tomčić na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je naveo da su uviđaj obavili dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici PU Prijedor.

„Po naredbi tužioca izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom je nađeno oružje kojim je izvršeno krivično djelo“, dodao je Tomčić.

Prema njegovim riječima, vjeruje se da je motiv lične prirode i da je u pitanju bila svađa koja je prerasla u upotrebu oružja.

M.T. iz Prijedora uhapšeno je juče zbog postojanja osnova sumnje da je pokušalo ubistvo.

Osumnjičeni se tereti da je juče u 16:55 časova u Volaru kod Prijedora nakon kraće verbalne svađe pucnjem iz pištolja ranio D.G. iz Prijedora koji je potom zbrinut u bolnici „Doktor Mladen Stojanović“.

Pod nadzorom Okružnog tužilaštva Prijedor, preduzete su istražne radnje u cilju pribavljanja dokaza i utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo u pokušaju, osumnjičeno lice biće predato u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog tžilaštva Prijedor.

Izvor: Nezavisne novine
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.