Požar kod bazena u Kozarcu: Duševna bolesnica zapalila livadu

U požaru koji je prekjučer oko podneva izbio na pomoćnim objektima bazena „Kozarac“ u Kozarcu kod Prijedora, vlasništvo Esada Bešića, izgorio je pomoćni objekt, čime je vlasniku, prema njegovoj procjeni, pričinjena materijalna šteta veća od 10.000 maraka.

Jak vjetar
Dojavu o požaru vatrogasci su dobili od Policijske stanice u Kozarcu. Mustafa Fazlić, komandir DVD Kozarac, kaže da je u trenutku dolaska na bazen požar već bio u poodmakloj fazi.
– Ugasili smo vatru na pomoćnom objektu, a potom i požar na susjednoj parceli koji je prijetio da zahvati i susjedne kuće. Riječ je o površini od 21 dunuma. Požar je izazvala vlasnica parcele koja je livadu jednostavno zapalila. U jednom trenutku vatra se, zbog jakog vjetra, otela kontroli, tako da je prava sreća što smo na vrijeme odreagirali – kazao nam je Fazlić.
Bešiću su u požaru izgorjele baštenske stolice, stolovi, mašina, razni alat, kafe-aparat.

Ranije liječena
– Kad sam došao na bazen, umalo se nisam onesvijestio. Izgorjelo je sve ono što mi treba za otvaranje sezone. Imam namjeru da tu ženu tužim, jer neko mora odgovarati za štetu koju sam pretrpio – kazao je jučer ogorčeno Bešić.
Izvještaj o ovom požaru koji je, prema nezvaničnim saznanjima, izazvala starija žena, koja se kao registriran psihički bolesnik u nekoliko navrata liječila u psihijatrijskim ustanovama u BiH i inozemstvu, policija je proslijedila prema Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.
Dnevni avaz

Comments are closed.