Požar na odjelu psihijatrije, jedna osoba povrijeđena

Foto: D. Stojnić

U zgrade Psihijatrije u kojoj se nalazi i odjel Infektologije Javne zdravstvene ustanove, bolnice „dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, danas je oko 15 časova i 40 minuta izbio požar koji je gasilo osam vatrogasaca s tri vatrogasna vozila.

Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor kaže da je požar lokalizovan oko 16 časova i 45 minuta, kao i da su vatrogasci zajedno s osobljem pomagali u evakuaciji pacijenata.

Foto: D. Stojnić

– Požar je zahvatio četiri prostorije u prizemlju objekta, sobe pacijenata i osoblja i zadimio cijeli objekat – kazao je Miljuš.

Evakuisana su kako saznajemo 34 pacijenta.

Doktor Mirko Sovilj, direktor JZU opšte bolnice „dr Mladen Stojanović“ kazao je za Avaz.ba da je u požaru samo jedna pacijentica lakše povrijeđena.

Foto: D. Stojnić

– Ima opekotine u predjelu lakta, prvi na drugi stepen i ona je nakon ukazane pomoći hospitalizovana na hirurgiji. Ostali su dobro. Još uvijek ne znamo kolika je šteta, kao ni šta je uzrok požara koji je izbio u prizemlju objekta i zahvatio prostorije koje se nalaze na strani suprotno glavnom ulazu – kazao je dr Sovilj. Nije isključeno, nakon procjene stanja objekta, da jedan broj pacijenata bude zbrinut i na banjalučkoj Psihijatriji, a neki od njih do sanacije objekta i na kućno liječenje uz brigu najbližih.

Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor, rekla je da će tačan uzrok požara biti poznat nakon uviđaja policije i protivpožarnog inspektora.

Autor: M.Z. – avaz.ba

Comments are closed.