Poznat identitet osumnjičenog za incident u Prijedoru – VIDEO snimak

Jedna osoba iz Prijedora preksinoć je u Prijedoru, prilikom defilea članova Demokratskog narodnog saveza (DNS) RS od stranačkih prostorija do gradskog trga, bacila papuču, koja nikog nije pogodila.

Među osobama koje su bile u koloni bio je i aktuelni gradonačelnik Prijedora Marko Pavić kao i gost predizborne tribine DNS-a, ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić, a u čijem pravcu je i bačena papuča.

Potom je ista osoba fizički nasrnula i na policijskog službenika MUP-a Republike Srbije R.G. iz Beograda, koji je u to vrijeme bio angažovan na poslovima osiguranja ministra Velimira Ilića, i zadala mu udarac u predjelu vrata.

Na navedeni incident su reagovali policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, koji su tu osobu lišili slobode, te utvrdili da se radi o B.M. iz Prijedora, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, saopšteno je danas iz CJB Banjaluka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada nad B.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu.

Beogradski Kurir objavio je da je Ilića, dok je izlazio na binu na predizbornom mitingu Demokratskog narodnog saveza (DNS), fizički i verbalno napao Boško Marčeta (45), koji je izletio iz mase.

Incident se dogodio oko 20 sati u centru Prijedora, na Trgu Zorana Karlice. Munjevitim reagovanjem obezbjeđenja, Ilić nije povrijeđen, a napadač je odmah uhapšen.

– Dobro sam, sve je u redu. Bio je to samo manji incident, takve stvari se dešavaju u kampanjama. Zvao me je i premijer i ministar policije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih Republike Srpske Stanislav Čađo, hvala im na pomoći i podršci. Sve je u redu i već sam na putu za Beograd – rekao je preksinoć Velimir Ilić.

Miroslav Markićević, šef poslaničke grupe Nove Srbije u srpskom parlamentu, rekao je sinoć da je Ilić bio u Prijedoru jer su NS i DNS pobratimljene stranke.

– Ilića je napao izvjesni Boško Marčeta, star 45 godina, koji je vjerovatno bio pod uticajem alkohola. Sve se dobro završilo, odmah poslije incidenta čuo sam se s predsjednikom stranke i on mi je rekao da se osjeća dobro, da je već na večeri i da tome ne treba pridavati neku važnost – kazao je Markićević.

Velimir Ilić i ranije je bio žrtva napada na ulici. Dejan Stojadinović ga je 5. februara 2010. godine udario pesnicom u glavu u Knez Mihailovoj ulici.

On je tada prišao Iliću, koji je u tom trenutku davao izjavu, i nekoliko puta ga udario vrijeđajući ga. Napadač je zbog tog incidenta uhapšen i u zatvoru je proveo dvije godine.

Ilić je na tribini DNS-a pozvao Prijedorčane da budu ponosni na partiju koja je ponikla u tom gradu i koja se bori za interese Prijedora i RS.

„Borite se da ostanete svoji na svome, ne dozvolite da vas posvađaju i da vas podele i neka vam na biralištima to bude jedini cilj da date poverenje proverenom, čestitom i poštenom čoveku koji ima svoje dostojanstvo i drži svoju reč“, apelovao je Ilić.

Pavić je istakao da će nakon izbora DNS biti treća po snazi stranka u RS.

„Bez DNS-a se neće moći donositi ključne odluke i DNS će biti opredjeljujuća snaga u mnogim rješenjima u RS“, rekao je Pavić.
Tekst – Nezavisne novine-Fena
Foto – GradPrijedor.com
Video – Alternativna televizija

Comments are closed.