Preklao bivšu suprugu

Pedestogodišnja Dragica Hošić iz Prijedora prekjuče je u svojoj podstanarskoj kući mučki ubijena nožem, dva časa iza ponoći.

Prema nezvaničnim informacijama, Hošićevu je ubio njen bivši nevjenčani suprug Darko Glušac (55), koji joj je zario kuhinjski nož u vrat i preklao je.

Beživotno tijelo nesrećne žene pronašli su prijedorski policajci nakon što se, sat vremena nakon zločina, Glušac sam predao i priznao monstruozni čin.

Komšije Dragice Hošić šokirane su saznanjem da je njihova komšinica svirepo ubijena, a nevjerica i strah uvukli su se juče u Radničku ulicu, u kojoj je ona živjela.

Mirjana Končar, prva komšinica ubijene, nije, kaže, čula ništa neobično „na šta već nije bila naviknuta“.

„Čula sam lupanje i galamu, koji je dolazili iz Dragičine kuće, ali to mi nije bilo posebno čudno jer su se takve stvari često čule iz njene kuće. Živjela je neurednim životom i u njen podstanarski dom svraćali su razni sumnjivi tipovi. Oni su stalno pravili galamu i buku, zbog čega smo je često prijavljivali policiji“, ispričala je Mirjana Končar.

Prije nekoliko dana, kako kaže, vidjela je Glušca da dolazi kod Dragice, a i ranije je često navraćao.

„Čuli smo da je bio u zatvoru, a po povratku iz njega često je navraćao kod nje. Dragica je, inače, bila zakonito vjenčana s Elvedinom Hošićem, ali su ga njegovi roditelji odveli u Finsku, gdje danas živi. Inače je ona i majka desetogodišnje djevojčice, koju je rodila u vanbračnoj zajednici sa Darkom Glušcem, a koja je smještena u Dom za nezbrinutu djecu ‘Rada Vranješević’ u Banjaluci“, priča Mirjana Končar i dodaje da se u gradu sumnjalo da se bavi i rasturanjem droge.

Ipak, kazala je ona, Dragica Hošić je bila pažljiva prema komšijama i često je pomagala onima koji nisu imali novca.

„Kada je imala para svima nam je pomagala, pa čak i kupovala namirnice za one koji ih nisu imali. Kada nije imala novca bila je i agresivna. Oko kuće u kojoj je živjela okupljali su se razni tipovi i bukvalno nismo mogli da spavamo od galame koja je često dopirala iz Dragičine kuće“, ispričala je Končareva.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva pedesetogodišnje Dragice Hošić mogao bi biti nesporazum između nje i Glušca u vezi s drogom, ali se pretpostavlja da se radi i o ljubomori.

Ljubo Macanović, dežurni tužilac, juče nije želio da otkrije više detalja o ovom svirepom ubistvu.

„Istraga je u toku i ispitujemo sve okolnosti pod kojima se sve dogodilo. Naredio sam obdukciju tijela“, kazao je Macanović.

Inače, Darko Glušac je duže vrijeme bio u zatvoru na Tunjicama kod Banjaluke. U njegovom podebljem policijskom dosijeu nalaze se razna krivična djela, od teških krađa, razbojništava i slično.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.