Prekršajni nalog zbog izazivanje panike putem davanja izjave medijima

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor uručili su prekršajni nalog licu čiji su inicijali M.D.S. iz Prijedora zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, saopšteno je danas iz ove uprave.

Prekršajni nalog je uručen nakon što je na internet portalu jedne televizijske kuće objavljena izjava lica M.D.S. o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, čime je lice postupilo protivno odluci Vlade.

„Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da tokom vanredne situacije poštuju naložene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije. Takođe, upozoravamo građane da se ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, te da izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vijesti otežava sprovođenje naloženih mjera i ni na koji način ne doprinosi rješavanju problema“, navodi se u saopštenju.

Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice i za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM, a za pravno lice od 3.000 do 9.000 KM.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.