Prevaranti na PIK-u: Dogovorio zamjenu, a na kraju ostao bez telefona!

telefon2

Lica čiji su inicijali J.A. /23/ i N.Đ. /19/ iz Tuzle osumnjičena su da su putem internet stranice “Pik” prevarila Prijedorčanina čiji su inicijali D.L, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Osumnjičena lica su junu, koristeći lažni profil, dogovorila zamjenu mobilnog telefona “ajfon četiri” sa muškarcem iz Prijedora za njegov mobilni telefon “huavej Y-530″.

Lice čiji su inicijali D.L. je ispoštovalo dogovor i poštom poslalo svoj mobilni telefon, ali u zamjenu nije dobilo “ajfon”.

Osumnjičena lica su na ovaj način pribavila 300 KM protivpravne imovinske koristi i u tom iznosu oštetila Prijedorčanina.

Protiv osumnjičenih CJB Prijedor je podnio izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenom krivičnom djelu prevara.

CJB Prijedor je upozorio građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika, s obzirom na to da je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj prevara na način da se umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi proizvod neznatne vrijednosti ili se uopšte ne dobije.

Iz CJB-a Prijedor pozivaju građane koji su bili oštećeni na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Autor: SRNA – ATV BL

Comments are closed.