Prijavljen nestanak 12-godišnjakinje iz Rizvanovića kod Prijedora: Majka sumnja da ju je odveo oženjen muškarac

Šefika Grgić ranije je u mobitelu kćerke Medine Menković pronašla njene polunage fotografije.
Policija iz Prijedora intenzivno traga za 12-godišnjom Medinom Menković iz Rizvanovića kod Prijedora, čiji je nestanak policiji u petak prijavila majka Šefika Grgić (31), koja živi u nevjenčanom braku sa Šefikom Šabanovićem (61).
Šefika Grgić priznaje da je djevojčica i ranije bježala od kuće, čak bezbroj puta, no da su je uglavnom vrlo brzo pronalazili, nakon što je noć provela na njivi, u nekoj od devastiranih kuća, u šumi ili u komšiluku.
Izbrisala fotografije
I tada je za svoje dijete, koje je iz Sanskog Mosta sa šestogodišnjim dječakom dovela u vanbračnu zajednicu u Rizvanoviće, strahovala. Ali, tvrdi, ne kao sada, jer je uvjerena da je njena Medina otišla sa znatno starijim muškarcem, s kojim je u posljednje vrijeme, kako navodi, bila u vezi.
To da njena kćerka ima posla s nekim starijim čovjekom Šefika je saznala sasvim slučajno kada je u kćerkinom mobitelu pronašla eksplicitne fotografije.
– Bila sam šokirana. Moja Medina je na slikama polugola, vide joj se dojke i preko njih prebačena muška ruka. Takvih slika je bilo puno, pa sam cijeli slučaj prijavila policiji i odvela je tamo. U međuvremenu se Medina dokopala telefona i izbrisala sve te fotografije i poruke, a tokom ispitivanja nije željela ništa otkriti o tom muškarcu s kojim je bila i koji se, kako sam čula, predstavlja kao neki Petar, koji, navodno, ima 31 godinu, a ima i ženu i dijete. Kao da je, po njegovom nagovoru, željela sakriti tragove. Odveli smo je i ginekologu koji nam je kazao da je bilo pokušaja seksualnog odnosa, ali da je nevina – priča kroz suze Šefika, uplašena da se njenom djetetu nije nešto strašno dogodilo.
Nije bila u školi
U selu je, prema Šefikinoj priči, u vrijeme Medininog nestanka viđen i neki crveni automobil, navodno „audi“, pa Šefika strahuje da je njena kćerka u nepoznato otišla baš tim autom. Za razliku od ranijih bjegova, ovaj je put sa sobom ponijela i svu odjeću. Čak je i sjekirom pokušala razvaliti vrata sobe u kojoj je Šefika sakrila njen mobilni telefon.
– Pogodilo me je i kad sam saznala da 15 dana uopće nije bila ni u školi, mada je od kuće odlazila svako jutro i vraćala se kući u vrijeme kad se nastava završava – ispričala je Šefika, koja je jučer zamolila sve one koji imaju bilo kakvih saznanja o njenom nestalom djetetu da joj se jave na kućni broj 052/368-304 ili na broj mobilnog telefona 065/395-149.
Prijavila zlostavljanje
Nevjenčani par Grgić-Šabanović dobro je poznat i Centru za socijalni rad u Prijedoru. Polovinom februara Šefika je s dvoje djece pobjegla od Šefika Šabanovića, inače njemačkog penzionera. Tada je nekoliko dana provela u prihvatnoj stanici Centra za socijalni rad, gdje je tvrdila da je suprug, koji često konzumira alkohol, fizički zlostavlja.
– Mene je tukao, a kap je prelila čašu kada sam čula da mi maltretira djecu, zbog kojih sam se i udala za njega – kazala je tada Šefika.
Poslije prihvatne stanice Centra opet se vratila Šefiku u Rizvanoviće, s kojim danas, kako tvrdi, živi u prilično normalnoj zajednici. Nezvanično saznajemo da je Šefika Grgić nerijetko sklona izmišljanju i sklapanju priča koje nemaju mnogo veze s realnim svijetom.
Dnevni avaz

Comments are closed.