Prijavljivao bombe u Petom neplanu

Policija iz Prijedora uhapsila je Vladimira Marića (20) iz Omarske kod Prijedora, zbog sumnje da je u septembru tri puta lažno prijavio da je u motelu „Peti neplan“ u Srednjoj Omarskoj kod Prijedora postavljena bomba. Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Gospa Arsenović istakla je da je policija iz Omarske rasvijetlila tri krivična djela lažnog prijavljivanja koja su se desila u septembru.

– Policijskoj stanici Omarska 6. septembra oko jedan čas iza ponoći, 12. septembra oko 23.35 časova i 27. septembra oko dva časa iza ponoći nepoznato lice telefonom je prijavljivalo da je u motelu u Srednjoj Omarskoj postavljena bomba – rekla je Arsenovićeva.

Ona je dodala da je policija svaki put poslije prijave izlazila na lice mjesta i evakuisala bi sve prisutne iz motela, a uviđajem i protivdiverzionim pregledom bi utvrdili da je riječ o lažnoj dojavi.

– U četvrtak oko 14.10 časova policija je uhapsila V. M. (20) iz Omarske kod Prijedora, zbog sumnje da je izvršio pomenuta krivična djela – rekla je Arsenovićeva.

Marić je priveden u službene prostoji gdje je poslije kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Protiv njega je nadležnom tužilaštvu podnesen izvještaj zbog počinjena tri krivična djela.

Vlasnik motela „Peti neplan“ Željko Romanić rekao je da mu već nekoliko puta Vladimir Marić pravio probleme.

– On bi trebalo da odgovara za svoje lažne dojave policiji da se u mom lokalu nalazi bomba. Takvim mi je ponašanjem pričinio veliku štetu. Do sada sam ga više od 50 puta prijavio policiji, ali on još nikada nije kažnjen – dodao je Romanić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.