Prijedor: Dvanaestogodišnji dječak ranjen hicem iz policijskog pištolja

Dječja igra pištoljem umalo je bila kobna za dvanaestogodišnjaka iz Prijedora, koji je ranjen nakon što je njegov vršnjak, u čijem je stanu boravio, nesmotreno ispalio hitac iz pištolja.
Maloljetnika, koji je u srijedu, u poslijepodnevnim časovima, ranjen u predjelu debelog mesa, neko od komšija je dovezao u Hitnu pomoć, nakon čega je u prijedorskoj Opštoj bolnici zadržan na liječenju.
Prema informacijama dežurnog ljekara u Opštoj bolnici, njegov život nije ugrožen, ali je zbog daljih ljekarskih posmatranja zadržan na Odjelu hirurgije.
Incidentu, koji se dogodio u stanu u prijedorskoj Ulici Ilije Stojanovića, navodno je prethodila igra trojice dječaka, od kojih se jedan od njih dokopao pištolja koji pripada njegovom ocu. Nezvanično saznajemo da je otac dječaka koji se hvalio drugovima da ima pištolj aktivni policajac zaposlen u Policijskoj stanici u Kozarcu, kod Prijedora, te da je riječ o njegovom službenom oružju.
Prema još nepotvrđenim informacijama, dječak je iz regala uzeo pištolj koji je bio napunjen te u jednom trenutku povukao obarač ranivši svog druga. Policija je tokom uviđaja u stanu pronašla oružje iz kojeg je pucano i zrno koje se zabilo u zid.
Komšije, koje nisu željele da im pominjemo imena u javnosti, kažu da su roditelji dječaka razvedeni, te da u stanu, gdje se umalo dogodila tragedija, žive upravo dječak i njegov otac, koji nije prisustvovao incidentu. O događaju su obaviješteni dežurni tužilac i dežurni radnik Centra za socijalni rad u Prijedoru.
„Ispitujemo sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja te utvrđujemo činjenice ko je tačno od maloljetnika upotrijebio vatreno oružje“, kazala je Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka.
Otac dječaka koji je pucao iz pištolja bi se mogao suočiti sa disciplinskim mjerama s obzirom na to da je aktivni policajac koji je u kući, nadohvat ruke djetetu, ostavio službeni pištolj.
Nezavisne novine

Comments are closed.