Prijedor: Muževog žiranta optužila za otmicu

Prijedorčanka Milka Mršić (56) policiji je prijavila da ju je fizički napala, a potom i u svom stanu zarobila sugrađanka Svjetlana Banović, inače žirant njenog supruga.
U izvještaju policije navodi se da je Mršićeva kazala da ju je Banovićeva fizički napala u četvrtak, 5. januara, u objektu stare kuglane u Prijedoru, te da je nakon toga i prisilno odvedena i zadržana protiv svoje volje u stanu Banovićeve.
Prema nepotvrđenim podacima i po kazivanju očevidaca koji nisu željeli da im se imena pominju u javnosti, Svjetlana Banović je došla u četvrtak oko 20.45 u kuglanu, gdje je Mršićeva igrala bingo i verbalno je napala zbog navodnih dugova u visini od 3.000 maraka.
Očevici tvrde da je Banovićeva od Mršićeve glasno tražila da joj vrati novac. Potom je s njom izašla napolje te je onda, kako je policiji kazala Milka Mršić, prisilno odvela u svoj stan, gdje ju je navodno i fizički maltretirala.
Draško Papak, načelnik Odsjeka krim-policije u SJB Prijedor, potvrdio je da je M.M. (56) iz Prijedora podnijela prijavu protiv S.B.
„Na osnovu te prijave ovih dana će biti kompletiran izveštaj protiv S.B. za počinjeno krivično djelo protivpravnog lišavanja slobode, koji će biti predat nadležnom tužilaštvu“, kazao je Draško Papak.
Svjetlana Banović je u telefonskom razgovoru negirala navode Milke Mršić. Navodi da je ona bila žirant suprugu Milke Mršić na kredit od oko 3.500 KM.
„Kredit Mršćevi nisu vraćali i ja sam kao žirant bila prinuđena da ga otplatim. Samo sam željela da otvoreno razgovaram sa Milkom u nadi da će mi ona i suprug vratiti novac koji sam zbog njih morala da platim banci. Umjesto da mi vrati moj novac, Milka me je prijavila policiji koristeći se lažnim optužbama da sam je fizički zlostavljala i kidnapovala. Milki sam u svom stanu skuhala i kafu i obećala mi je vratiti novac“, kazala je Banovićeva.
Milka Mršić je takođe u telefonskom razgovoru kazala da je bila maltretirana i zlostavljana od strane Svjetlane Banović, te da će to dokazati i sudskim putem.
Tekst – Nezavisne novine
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.