Prijedor: U prvih devet mjeseci ove godine broj smrtno stradalih veći nego lani

U prvih devet mjeseci ove godine, na području grada Prijedora dogodilo se 386 saobraćajnih nezgoda, što je za 13 odsto manje nego u istom periodu 2011. godine. Nažalost, iako je bilo manje nezgoda, broj smrtno stradalih je dosta veći.

Od ukupno 386 saobraćajnih nezgoda, koliko su ih evidentirali u Stanici za bezbjednost saobraćaja Prijedor 2, 276 ih je bilo sa materijalnom štetom, a 110 sa posljedicama po učesnike u saobraćaju, što je u odnosu na prošlu godinu za 15 odsto manje, rekao je Zoran Jež, komandir Stanice za bezbjednost saobraćaja.

U pogledu broja i structure stradalih lica, statistika pokazuje da ih je bilo manje za 3,6 odsto, međutim broj poginulih bio je, ove godine, veći i iznosio je 13 poginulih.

– Ukupan broj stradalih lica iznosio je 159, što je za šest odsto manje nego u istom periodu prošle godine, međutim broj smrtno stradalih je za četiri više i ukupno ih je poginulo 13 – naveo je Jež, dodajući da je od ovog broja 29 bilo teško, a 117 lakše povrijeđeno.

U pogledu starosne strukture, među stradalima su najbrojniji mladi, kažu u policiji, i to u starosnoj grupi od 20 do 30 godina. U Stanici za bezbjednost saobraćaja apeluju na vozače da oprezno voze, poštuju saobraćajne propise i znakove te izbjegavaju konzumiranje alkohola.
Tekst – Kozarski vjesnik
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.