Prijedorčanin se udavio u podrumu zgrade

Tijelo Mirka Jeličića(47) iz Cikota pored Prijedora pronašli su građevinski radnici u vodi na stepeništu podruma zgrade u izgradnji u ulici Petra Prvog Oslobodioca, u centra Prijedora, u subotu oko 16.20 časova, a utvrđeno je da je preminuo od utapanja.
Ovo je potvrdila dežurni patolog prijedorske bolnice Nikolina Balaban poslije uviđaja.
„Riječ je o zadesnoj smrti do koje je došlo utapanjem jer se u dnu tog objekta nalazi voda pa su i tijelo nakon što su ga primijetili radnici, na površinu prvo izvukli vatrogasci da bi mogao da se obavi uviđaj“, rekla je Balabanova.
Ona je istakla da je smrt nastupila prije tri ili četiri dana i da se ne može reći da je riječ o beskućniku, jer je kod sebe imao dokumenta.
Tijelo nesretnog Jeličića i juče se nalazilo u mrtvačnici prijedorske Opšte bolnice, jer se za njegovu sudbinu niko ne raspituje. Prema nezvaničnim informacijama, Jeličić koji je živio u Tukovima u hraniteljskoj porodici, napustio je kuću u kojoj je boravio prije dvadesetak dana, ali njegov nestanak niko nije prijavio policiji.
Mještani Cikota koji nisu željeli da se predstave, istakli su da je Mirko Jeličić još kao dijete sa majkom napustio svoje rodno selo i preselio se u prijedorsko naselje Tukovi, gdje ga je usvojio jedan stariji mještanin. U posljednjih dvadesetak dana niko od mještana Tukova nije vidio Mirka Jeličića, a njegov nestanak nije prijavljen u policiji.
Komandir jedinice za spasavanje Teritorijalne vatrogasne jedinice Radenko Petrić potvrdio je da su u subotu pored dvadesetak intervencija na gašenju požara u gradu pripadnici ove jedinice bili pozvani i da pomognu u vađenju tijela muškarca iz objekta u izgradnji u centru grada. „Podrum, odnosno prizemlje objekta je u vodi oko 80 centimetara i bili smo pozvani da tijelo izvučemo na suvo, da bi mogao da bude obavljen uviđaj, ali nije bilo potrebno ronjenje, već samo asistencija u izvlačenju iz vode“, potvrdio je Radenko Petrić.
Prema nezvaničnim informacijama, saznajemo da je na stepenicama koje vode u unutrašnjost podruma, gdje je pronađen leš Mirka Jeličića, bilo i nekoliko kutija lijekova antidepresiva, kao i boca alkoholnog pića. Pretpostavlja se da je Jeličić prije nego što mu je pozlilo konzumirao tablete i akohol. U policiji su potvrdili da je on bio sklon skitnji i da je imao neuredan život. Nezvanično saznajemo da je Jeličić u nekoliko navrata odgovarao i za počinjena krivična dijela krađa i da ima i policijski dosije.
Glas Srpske

Comments are closed.