Prijedorčanin uhapšen zbog ubistva u Hrvatskoj

B.B. rodom iz Bugojna, a nastanjen u Prijedoru, uhapšen je u tom gradu na osnovu potjernice Interpola Zagreb koja ga tereti za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopštili su da je on predat u nadležnost Suda BiH na dalje postupanje.

– Osumnjičeni B.B. uhapšen je na osnovu međunarodne crvene potjernice Interpola Zagreb-rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo da je on osumnjičen za ubistvo Josipa Horvata (61), kojeg su 1. novembra 2019. godine u Selniku kod Ludbrega u Hrvatskoj brutalno pretukli lažni policajci prilikom pljačke njegove kuće. Nesrećni čovek je podlegao povredama 29. januara ove godine.

Prema pisanju hrvatskih medija, ovaj imućni poljoprivrednik je lani u svoju kuću pustio četiri čovjeka, obučena u policijske uniforme. Odmah se ispostavilo da se radi o pljačkašima, jer su ga po ulasku napali i počeli sa batinanjem. Brutalno su ga tukli sve dok im nije otkrio gde se nalazi novac u iznosu od oko 600.000 kuna, koje prethodno podigao u banci zbog određenih investicija. Nakon što su ukrali novac pljačkaši su žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi i sati su prošli dok nije uspeo da se podigne i pozove pomoć. Prebačen je u bolnicu, ali je poslije tri meseca lečenja podlegao povredama.

B.B. je poznat po krivičnim djelima, a 2014. godine hapšen je u Zagrebu zajedno sa Borisom P. zbog sumnje da su polupali i zapalili skupocjeni automobil „BMW 5“ u tom gradu.

2008. godine je motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu jer mu nije uzvratila ljubav. Djevojka je tom prilikom zadobila lakše posjekotine. Osim toga, u dosijeu ima još dvadesetak krivičnih djela, većinom krađa.

Autor: N.T. – Glas Srpske

Comments are closed.