Prijedorska policija zatekla provalnike u teškoj krađi

Prilikom redovnog obilaska terena policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 proteklog petka, 07.08.2012. godine oko 05:00 časova u ulici Hasana Brkića, na mjestu izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“ (provala u prodavnicu), zatekli sr a potom i lišili slobode lica sa inicijalima DŽ.B. iz Sanskog Mosta i S.S. iz Cazina. Na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Nad uhapšenim licima izvršena je kriminalistička obrada, u toku koje je utvrđeno da je S.S. u toku iste noći u Prijedoru, djelovanjem na prozor, ušao u jedan ugostiteljski objekat, iz kojeg je otuđio mobilni telefon i novac u iznosu od 50 KM, čime je počinio krivično djelo „Teška krađa“.

Nakon završene kriminalističke obrade lice DŽ.B. je pušteno na slobodu dok je lice S.S. predano policijskim službenicima Policijske uprave Bihać, koja je za istim raspisala potjernica, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Policijske uprave Bihać pomenuto lice izvršilo više krivičnih djela „Teške krađe“.

Slijedi izvjštaj nadležnom tužilaštvu protiv DŽ.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Pokušaj teške krađe“ a protiv S.S. zbog počinjenih krivičnih djela „Teška krađa“ i „Pokušaj teške krađe“.

Comments are closed.