Prijedorski hirurg plaća 20.000 KM kazne zbog mita

Hirurg Opšte bolnice u Prijedoru Marinko Lovre (63) osuđen je u Okružnom sudu na novčanu kaznu od 20.000 KM jer je uzeo mito da bi sačinio lažni nalaz.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Lovre zaključio sa Republičkim javnim tužilaštvom.

Prema presudi, hirurg je od Sulje Kusurana uzeo mito od 500 evra da bi sačinio lažni nalaz. U nalazu je naveo da je Suljin sin Dino zadobio povrede glave i rebara iako to nije bilo tačno.

Tužilac Dragica Glušac rekla je da smatra da će se izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja.

– Prilikom zaključenja sporazuma rukovodili smo se činjenicom da optuženi nije osuđivan. Porodičan je čovjek, a u obzir smo uzeli ličnost oštećenog koji je lažnom potvrdom želio da naplati osiguranje u Švajcarskoj i tuži policiju kako bi sebi olakšao položaj – rekla je Glušac.

Optuženi je rekao da više sigurno neće činiti ovakva niti druga krivična djela. Njegov branilac Milenko Ljubojević smatra da je kazna adekvatna.

Suljo Kusuran je tokom suđenja izjavio da je lažni nalaz Lovre uradio kako bi on mogao tužiti policiju da je tukla njegovog sina Dinu.

Kusuran je prijavio hirurga policiji, pa je u dogovoru sa organima reda dogovorio sastanak s Lovrom i dao mu označeni novac koji mu je policija dala. Tada je ljekar i uhapšen nakon primanja mita.

Dino Kusuran ranije je ispričao da je od Lovre tražio da mu napravi lažni nalaz da je povrijeđen radi naplate osiguranja u Švajcarskoj.

Autor: N.T. – Glas Srpske

Comments are closed.