Prilikom pretresa u Kozarcu na dvije lokacije pronađeni su eksploziv, oružje i municija

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, preduzeli su niz aktivnosti usmjerenih na pronalazak i oduzimanje oružja, municije ili eksplozivnih materija, čije držanje građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno, te su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, dana 10.05.2017. godine lišili slobode lice K.E. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, SKP-PU Prijedor, dana 10.05.2017. godine u vremenu od 12:40 časova do 15:10 časova, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u mjestu Kamičani vlasništvo osumnjičenog, kao i pretres kuće i pomoćnih objekata koji se nalaze u mjestu Brđani a koje koristi osumnjičeni, gdje su tom prilikom pronađeni te privremeno oduzeti sledeći predmeti: sporogoreći štapin sa postavljenom detonatorskom kapislom br.8, više komada trotilskih metaka 200 grama za protiv pješadisku minu PMR 2, više komada trotilskih metaka 100 grama, detonatorske kapisle, detonatorski sporogoreći štapin, tri pištolja, dvije puške, oružje sa tetivom, optički nišan, više komada metaka različitog kalibra i 57 kutija tableta za potenciju.

Oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica K.E. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.