Prilikom spaljivanja korova izazvali požar koji se proširio na dva domaćinstva

Foto: D. Stojnić

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica inicijala B.M. (1985) i G.M. (1987) oba iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 04.03.2019. godine, izvršila krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica navedenog dana u mjestu Vragolovo, prilikom spaljivanja korova i niskog rastinja izazvali požar koji se zatim nekontrolisano proširio u pravcu mjesta Jutrogošta. Tom prilikom vatra je zahvatila dva pomoćna objekta vlasništvo lica M.P. iz Prijedora a zatim se proširila i na tri pomoćna objekta vlasništvo lica B.M. a koja su u potpunosti izgorjela kao i dio krovne konstrukcije porodične kuće.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor su lokalizovali požar. Povrijeđenih lica nije bilo.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica B.M. i G.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj za krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Ovim putem apelujemo na građane da prilikom proljetnog uređenja svojih imanja, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju i na površinama koje mogu kontrolisati a kako ne bi došlo do požara i neželjenih posljedica.

Povezane vijesti:
Požar kod Prijedora, gori hiljadu dunuma šume
Borba sa požarima: Spasene dvije kuće, izgorjela štala, šuma i pomoćni objekti

Izvor: MUP RS

Comments are closed.