Priveden pješak zbog alkohola u organizmu

Policija

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja CJB Prijedor, su 02.02.2016. godine, prilikom kontrole saobraćaja na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka, u mjestu Kozarac, izvršili kontrolu pješaka koji je prelazio kolovoz magistralnog puta na mjestu gdje nije obilježen pješački prelaz.

Kontrolom lica utvrđeno je da se radi o N.F. (1962) iz Srebrenika.

Nakon utvrđivanja identiteta isti je alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 g/kg, te je nakon toga lišen slobode i priveden u službene prostorije zbog počinjenog prekršaja iz člana 52. stav 1 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Daljim radom i provjerama kroz evidencije policijski službenici su utvrdili da je za istim raspisana potraga od strane Opštinskog suda Gradačac, a zbog počinjenog krivičnog djela „Krađa“.

O preduzetim mjerama i radnjama obavješten postupajući sudija Opštinskog suda Gradačac, koji se izjasnio da se po isteku zakonom predviđenog vremena za zadržavanje lica, isti otpusti iz službenih prostorija.

Autor: MUP RS

Comments are closed.