Produžen pritvor ubici dvije djevojke

Radi Radinoviću (28) iz sela Rasavci kod Prijedora, koji je ubio Doris Bajilo (23) iz prijedorskog naselja Raškovac i Gordanu Milosavljević (32) iz Kozarske/Bosanske Dubice, juče je produžen pritvor za još dva mjeseca.

Tu odluku juče je donijelo Vijeće Okružnog suda u Banjaluci, nakon što je prijedlog o produženju pritvora za Radinovića Sudu upućen iz Okružnog tužilaštva Banjaluka, područne jedinice u Prijedoru.

Radinović se od 12. septembra, nakon što je priznao da je ubio djevojke Doris Bajilo i Gordanu Milosavljević, nalazi u pritvoru u KPZ Tunjice kod Banjaluke mjesec dana.

Porodica djevojke Doris Bajilo koju je Radinović, kako je priznao, zadavio u kukuruzištu na Pećanima u blizini njene porodične kuće 7. septembra, juče je s nevjericom primila vijest o produžetku pritvora.

Sonja, majka ubijene djevojke, kaže da otkad je saznala da je njena kćerka zadavljana, ne prestaje da plače.

„Ne znam zašto se zlotvoru koji je svirepo ubio moju Doris konačno ne sudi. Otkada moje Doris nema, izgubila sam volju da dalje živim. Potpuno sam oboljela. Ubica moje kćerke trebao bi doživotno ostati u zatvoru, a ne da mu se pritvor produžava na mjesec ili dva. Ne znam šta čekaju, ali nadam se da će mu se pošteno suditi“, kaže uplakana Sonja Bajilo.

Ona ističe da ma na koliko godina zatvora Radinović bude osuđen, njoj neće predstavljati utjehu.

„Moje kćerke nema i to je jedino što znam. Ipak, zbog ostalih roditelja kojima su djeca živa, Radanovića bi trebalo osuditi na doživotni zatvor, kako se više nikome ne bi desila tragedija kroz koju prolazimo moja porodica i ja“, kaže Sonja Bajilo.

Radinović je Milosavljevićevu ubio polovinom februara, a njeno tijelo pronađeno je mjesec dana kasnije u rijeci Sani u selu Gornji Gaćani kod Prijedora.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.