Pronađen taksi sa krvavim tragovima

Pronadjen taxiMercedes prijedorskog taksiste Milana Zrnića (50), mještanina sela Niševići kod Prijedora koji je nestao prije tri noći, pronađen je u petak naveče sa tragovima krvi i paljevine. Za Zrnićem, koji je nestao dok je prevozio za sada nepoznate putnike, još se traga, a njegov mercedes je pronađen u povratničkom prijedorskom naselju Puharska. Krvavi tragovi pronađeni su na desnom prednjem sjedištu. Sa vozila je nestala i taksi oznaka, koju je neko namjerno skinuo.

„Vozilo je najvjerovatnije neko pokušao da zapali kako bi tragovi nestali, ali u tome nisu uspjeli. Sprovodimo intenzivnu istragu i još nismo pronašli taksistu. On je primio poziv za vožnju u četvrtak 27. marta kasno uveče oko 23.30, kada je i izašao iz stana u Prijedoru. Od tada mu se gubi svaki trag“, potvrdila je Bojana Gašović, potparol CJB Banjaluka.

Nestanak Zrnića je policiji u Prijedoru prijavio njegov sin Davor Zrnić, koji je nakon što se njegov otac nije vratio kući krenuo u potragu za njim.

Dubravko Zrnić, Milanov stariji sin koji živi u Banjaluci, kaže da je njegov otac pošten čovjek i iskusan taksista koji se nikad nikom nije zamjerio.

„Moj mlađi brat Davor bio je s ocem u našem stanu u Prijedoru kada je primio poziv da odveze neke momke za Brezičane. Otac je očito poznavao klijente koje je već vozio i izišao je u trenerci. Ni sami ne znamo šta da radimo i gdje da ga tražimo. Nakon nestanka brat Davor ga je pokušao zvati na mobilni telefon, ali uzalud, jer je bio nedostupan“, ispričao je juče Dubravko.

Tvrdi da njegov otac nikada nije imao prijeteće pozive i poruke, te da nije imao finansijskih problema. Porodica nestalog taksiste prisustvovala je uviđaju prilikom pronalaska vozila.

„Mještani sa kojima smo razgovarali tvrde da su i u petak u Puharskoj vidjeli taksi našeg oca. Kažu da ga je vozio nepoznat vozač i čak nekoliko puta kružio Ulicom Osmana Džafića. Automobil je pronađen u petak naveče u istoj ulici potpuno blatnjav i sa tragovima krvi“, govori Dubravko Zrnić.

Ogorčeni prijedorski taksisti koji su poznavali nestalog Milana Zrnića strahuju od najgoreg.

„Milan je bio dobar, pošten, uredan i iskusan taksista. Početkom rata izbjegao je iz Zagreba, gdje je radio. Ovim poslom bavi se već dugo. Ono što nas je sve zaprepastilo je činjenica da je na ovaj način nestao“, kazao je taksista Ljubomir Kecman, jedan od kolega nestalog Zrnića.

Kaže da taksisti nisu bezbjedni, naročito noću.

„Nismo bezbjedni, a raditi se mora. Zbog ovog slučaja prijedorski taksisti bi morali da organizuju proteste i to ćemo sigurno uraditi ako istraga bude tapkala u mjestu“, ogorčeno kaže Kecman.

Dežurni tužilac Vukašin Kondić kazao je da u cilju istrage ne može saopštiti više detalja, ali da se na rasvjetljavanju ovog slučaja intenzivno radi.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.