Pronađen heroin i automatska puška

o-NORWAY-HEROIN-facebook

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 20.10.2016. godine, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija o posjedovanju opojnih droga, u mjestu Oštra Luka izvršili kontrolu putničkog automobila u kojem se u svojstvu putnika nalazilo lice E.M. iz Prijedora.

Kod navedenog lica pronađena su i privremeno oduzeta dva zamotuljka sa sadržajem praha smeđe boje koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupne bruto mase 1,2 grama i jedan zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1,19 grama.

Lice E.M. lišeno je slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada, tokom koje je utvrđeno da se u posjedu tog lica nalazi i automatska puška vlasništvo lica N.P. iz Prijedora, čime je lice N.P. počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Vatreno oružje je privremeno oduzeto i dostavljeno u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Osnovnom sudu Prijedor protiv lica E.M. biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga, dok će protiv lica N.P. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Autor: MUP RS

Comments are closed.