Pronađen vozač koji je usmrtio pješaka

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 13.05.2018. godine, identifikovali su lice G.V. (1993) iz Prijedora, a koje je u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Ribnik lišeno slobode, zbog postojanja osnova sumnje, da je istog dana, prouzrokovalo saobraćajnu nezgodu u kojoj je pješak J.Lj. (1962) iz Prijedora smrtno stradao, a nakon čega je vozač napustio lice mjesta. Slobode su lišena i lica Đ.R. (1993) i D.D. (1995) oba iz Prijedora, a koja su se u vrijeme saobraćajne nezgode nalazila u vozilu.

U prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, gdje je tom prilikom utvrđeno da se u toku noći, 13.05.2018. godine na regionalnom putu R405a, u mjestu Omarska, zaseok Danići, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice G.V. a koje je upravljalo PA marke „Fiat Punto“ i pješak J.Lj. koji je tom prilikom smrtno stradao, nakon čega se vozač G.V. udaljio sa lica mjesta, nepružajući pomoć stradalom licu.

Tokom preduzimanja mjera i radnji policijski službenici su uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru, izvršili pretresanje stana i drugih prostorija koja koriste lica G.V.,Đ.R. i D.D. Tom prilikom u garaži lica Đ.R. pronađen je PA „Fiat Punto“ na kom su zatečena mehanička oštećenja.

Od strane tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, naložena je obdukcija tijela preminulog lica u Zavodu za sudsku medicinu RS Banja Luka.

Policijski službenici PS za BS Prijedor, uz nadzor tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“, „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“ i „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.