Pronađen vozač koji je pobjegao nakon što je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu

Policijskoj upravi Prijedor dana 25.09.2017. godine, oko 13:25 časova prijavljeno je da se na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra i Radnička u Prijedoru, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je pješak D.R.(1956) iz Prijedora, zadobio lakše tjelesne povrede, dok se nepoznati vozač koji je prouzrokovao nezgodu vozilom udaljio sa lica mjesta.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode i pronalasku nepoznatog vozača i vozila, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, nedugo nakon saobraćajne nezgode, dobili su prijavu da su građani, u ulici Petra Petrovića Njegoša u Prijedoru, uočili vozilo i vozača koji je napustio lice mjesta saobraćajne nezgode koju je i prouzrokovao.

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, te izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o vozilu marke „Golf 3“ hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.T.(1935) iz Prijedora, sa privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj. Takođe je utvrđeno da je vozač Z.T. upravljajući navedenim vozilom, na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra i Radnička, nepropuštajući pješaka na pješačkom prelazu prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, kom prilikom je pješak D.R. zadobio lakše tjelesne povrede, nakon čega je Z.T. napustio lica mjesta, nepružajući pomoć licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kao i sudija za prekršaje Osnovnog suda u Prijedoru, uz čiju saglasnost je licu Z.T. uručen prekršajni nalog za prekršaje „Nepropuštanje pješaka na pješačkom prelazu“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“ počinjene po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje savjesnim građanima koji su, kao svjedoci saobraćajne nezgode, uočili vozača koji je prouzrokovao nezgodu i napustio lice mjesta, te pozvali policiju i na taj način pomogli u efikasnom pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju okolnosti prijavljene saobraćajne nezgode.

PU Prijedor se zahvaljuje i poziva građane na ovakav vid pružanja pomoći policijskim službenicima, jer je, otkrivanje izvršioca krivičnih djela i prekršaja, i veća bezbjednost, cilj svih nas.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.