Pronađena opojna droga heroin i sredstva za konzumaciju iste

heroin

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 su 17.02.2016. godine, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija lišili slobode lice inicijala G.M. (1986) iz Prijedora, a zbog postojanja osnova sumnje da je dana 07.02.2016. počinio krivično djelo „Teška krađa“.

U toku kriminalističke obrade osumnjičenog, a u cilju pribavljanja materijalnih dokaza policijski službenici su na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije Osnovnog suda Prijedor izvršili pretres stana kojeg koristi navedeno lice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli jedan pvc paketić sa sadržajem praha smeđe boje koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu heroin, ukupne bruto mase 3,90 grama, i sredstva za konzumaciju opojne droge heroin.

U toku kriminalističke obrade osumnjičeni je u potpunosti priznao krivično djelo „Teška krađa“, dok je za pronađenu drogu naveo da je istu kupio za svoje potrebe.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ protiv navedenog lica, dok se na okolnosti pronađene opojne droge u saradnji sa dežurnim tužiocem, utvrđuje postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti istog.

Autor: MUP RS

Comments are closed.