Pronađena opojna droga „speed“

drugPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića, u Prijedoru, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „BMW“, kojim je upravljalo lice B.D. (1990) iz Sanskog Mosta.

Pregledom lica policijski službenici su kod istog pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu bijelog praha koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „speed“.

Kriminalističkom obradom nad osumnjičenim policijski službenici su utvrdili da je neposredno prije kontrole osumnjičeni, licu A.S. prodao određenu količinu opojne droge „speed“.

Istog dana, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužiopca Okružnog tužilaštva Banja Luka, i uz naredbu sudije Osnovnog suda Prijedor izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice A.S.

Pretresom stana policijski službenici su pronašli i oduzeli jedan pvc paketić sa sadržajem bijelog praha koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „speed“.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica D.B.

Autor: MUP RS

Comments are closed.