Pronađena plantaža indijske konoplje

konoplja

Prijedorska policija uhapsila je, u okviru akcije „Plantaža“, N.M. (47) iz ovog grada, koji se tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga Pripadnici kriminalističke policije su u okviru pomenute akcije došli do saznanja da se u mjestu Pašinac, grad Prijedor, nalazi zasad indijske konoplje, nakon čega su pregledali navedeno zemljište, i pronašli 70 stabljika indijske konoplje, visine 30 do 100 centimetara.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, a izuzete biljke su deponovane u Osnovni sud Banja Luka.

Policija je takođe izvršila i pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice, prilokom čega je je pronađena i privremeno oduzeta automatska puška, 29 komada metaka kao i veliki broj plastičnih čaša i posuda namjenjenih za rasađivanje.

Protiv uhapšenog je podnesen izvještaj za krivična djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Autor: Nezavisne novine

Comments are closed.