Pronađena veća količina oružja i municije u Prijedoru i Banjaluci: Uhapšeno 5 lica

Policija je na području Prijedora i Banjaluke pronašla veću količinu oružja i municije i uhapsila pet lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, javile su agencije.

Policijski službenici Sektora grada Banjaluka izvršili su hapšenja na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor u petak i subotu, 7. i 8. decembra, rečeno je u banjalučkom Centru javne bezbjednosti.

U prijedorskom naselju Jelićka policija je u petak pretresla kuću i pomoćne objekte lica čiji su inicijali R.P. iz Prijedora i tom prilikom pronašla 14 različitih pušaka i veću količinu metaka.

Lica čiji su inicijali S.G. i O.J, oba iz Banjaluke, neovlašteno su kupovala i posredovala u kupovini oružja koje su skladištili kod R.P. iz Prijedora.

Policija je u subotu tokom kriminalističke obrade nad licima D.T. i G.M. iz Banjaluke od njih uz potvrdu oduzela automatsku pušku „šmajser M49/5“ kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i mecima, a od lica G.M. automatsku pušku „špagin M56“ sa pripadajućim okvirom.

Nakon kriminalističke obrade, lica su puštena na slobodu, a protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.
Glas Srpske – Agencije

Comments are closed.