Pucao iz gasnog pištolja i ranio komšiju

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, dana 15.02.2017. godine izvršili su kriminalističku obradu lica B.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni istog dana u večernjim časovima otišao u porodičnu kuću komšije M.S., u kojeg je ispalio tri hica iz gasnog pištolja, nanijevši mu pri tom povredu u vidu opekotine u predjelu lica. Zbog zadobijenih povreda oštećeno lice obratilo se u prostorije Hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor, gdje je konstatovano da je isti zadobio lake tjelesne povrede. Od osumnjičenog je izvršeno oduzimanje gasnog pištolja, a alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Dana 16.02.2017. godine, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni B.K. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta puška M-48 kalibra 7,9mm i 66 komada municije različitog kalibra, čime je utvrđeno da je osumnjičeni počinio i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica B.K. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Autor: MUP RS

Comments are closed.