Pumpa za beton samljela radnika

Mehmed Dedić (48) zvani Medo, otac dvoje djece iz Kozarca, poginuo je danas tokom pranja pumpe za beton u preduzeću „Jasmin komerc“ u Kozaruši.

Dedića je bukvalno samljela mašina kada je skinuo zaštitnu rešetku u pokušaju da opere pumpu za beton.
Šokirane radne kolege nastradalog ispričale su da se tragedija dogodila kada su Dedića ostavili samog u krugu preduzeća.

„Otišli smo na doručak, a Medo je ostao kod mašine i rekao da će je oprati. Kada smo se vratili nismo ga vidjeli, no kada smo došli do mašine ispod nje smo vidjeli veliku količinu krvi. Prizor je bio užasan, jer je mašina bukvalno uvukla Dedića i nanijela mu teške povrede glave“, ispričao je radni kolega nastradalog koji je želio ostati anoniman.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, izjavila je da su uviđaju, pored policije i mrtvozornika, prisustvovali dežurni tužilac Dijana Kukobat i inspektor zaštite na radu.

„Tužilac je naložio da budu preduzete sve potrebne istražne radnje na utvrđivanju okolnosti nesreće, a naložena je i obdukcija tijela nastradalog“, navela je Đaković-Vidovićeva.

Jasmin Jakupović, vlasnik firme „Jasmin komerc“, izjavio je kratko da je u šoku zbog svega, jer je Dedić bio dugogodišnji radnik ovog preduzeća.

„Znam da je u trenutku nesreće prao pumpu za beton i da je skinuo zaštitnu rešetku. Mašina ga je uvukla i došlo je do tragedije. Dedić je bio pošten i vrijedan radnik, koji je pet godina radio u ovom preduzeću“, rekao je Jakupović.

Kolege nastradalog ispričale su i da je tokom kobnog pranja mašina bila uključena, te da je najvjerovatnije uhvatila dio odjeće ili nešto drugo i tako je uvukla nesretnog radnika.

„Da nije skinuo zaštitnu rešetku sada bi bio živ, a sa druge strane da nije skinuo rešetku ne bi mogao ni oprati mašinu. Tragedija je velika, jer je Dedić bio, prije svega, dobar čovjek, koji je pošteno zarađivao da prehrani svoju porodicu“, izjavio je prijatelj nastradalog.

Tokom uviđaja na mjestu nesreće se pojavio i sin nastradalog, ali radne kolege nastradalog Dedića su ga tek kasnije primijetile kada je mladić već vidio unakaženo očevo tijelo.

Inspektori spasili fotografe
Inspektori iz Prijedora spasili su juče fotoreportere više medijskih kuća od linča koji im je prijetio od nasilnih mještana.

Naime, mještanin Kozaruše koji se predstavio sa „znate li vi ko sam ja“, nasrnuo je na fotoreportera „Nezavisnih novina“ u namjeri da mu otme fotoaparat.

U društvu napadača bilo je više osoba, a zahvaljujući brzoj reakciji inspektora, napustili su uviđaj i zaštitili novinare.
Nezavisne novine

Comments are closed.