Radnici brze pošte prisvojili i podijelili novac

Protiv pet radnika brze pošte iz Prijedora policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Izvještaj je podnesen protiv D.G., Z.G. i S.D. iz Prijedora, N.M. iz Doboja i D.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i utaja.

– Osumnjičeni G.D. se tereti da je kao šef poslovne jedinice Prijedor društva ograničene odgovornosti sa registrovanom djelatnošću dostave brzom poštom, počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, na način da je, iskorištavanjem svog položaja, naložio osumnjičenom Z.G. da kao blagajnik preduzeća, kroz poslovne knjige, ne izvrši knjiženje i razduživanje 5.877 maraka, čime je Z.G. počinio krivično djelo povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje – rekli su u policiji.

Navedeni iznos novca potiče od usluga pruženih klijentima-komitentima tokom maja 2020. godine, čiju naplatu su izvršili kuriri preduzeća, odnosno osumnjičeni N.M., D.B. i S.D., koji su počinili krivično djelo utaja.

– Naplaćeni iznos novca osumnjičeni su predali šefu poslovne jedinice, odnosno D.G., koji je novac podjelio navedenim osumnjičenim i drugim radnicima zaposlenim u preduzeću. Tokom poslovanja poslovne jedinice društva ograničene odgovornosti u Prijedoru, preduzeću je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 11.450 maraka – dodali su u policiji.

Autor: Goran Obradović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.