Radnik SIPA usmrtio pješaka

Slavka Tambića (50) iz sela Miljakovci, kod Prijedora, automobilom marke pasat usmrtio je Bahrudin Džamdžić (52), službenik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).
Saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak naveče, na magistralnom putu Prijedor – Oštra Luka, u mjestu Rasavci.
Odmah nakon udesa Džamdžić je pobjegao s mjesta nesreće, a nekoliko sati kasnije ga je zaustavila policija iz Sanskog Mosta, nakon čega je priveden u SJB Prijedor. Automobil kojima je upravljao je poslat na veštačenje.
Iz CJB Banjaluka saznajemo da je do saobraćajne nesreće došlo kada je Džamdžić, krećući se iz pravca Prijedora prema Oštroj Luci, dolaskom u Rasavce prešao na lijevu stranu kolovoza i udario Tambića. Umjesto da zaustavi automobil kako bi pomogao unesrećenom, službenik SIPA nastavio je put prema Sanskom Mostu.
Prema nepotvrđenim informacijama, Džamdžić, zaposlen u banjalučkoj kancelariji SIPA, policiji u Sanskom Mostu prijavio je da je sletio s kolovoza, te da mu nije poznato da li je nekog povrijedio.
Iz SIPA je u petak proslijeđeno saopštenje u kojem je navedeno da su u Agenciji sa žaljenjem primili vijest o pogibiji Tambića u nesreći koju je izazavao njihov službenik.
„Iako je nemoguće ispraviti posljedice ovog strašnog događaja, Državna agencija za istrage i zaštitu osuđuje postupak policijskog službenika Agencije, te podržava aktivnosti nadležne policije i tužilaca koji rade na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća, nakon čega će i sama sprovesti mjere predviđene zakonom“, navedeno je u saopštenju.
Nastradali Tambić nije bio oženjen te nije imao djece. Izvještaji o udesu u kojem je strdao će biti proslijeđeni nadležnom tužilaštvu, a više detalja o cijelom slučaju će biti poznato nakon vještačenja automobila i kriminalističke obrade nad Džamdžićem.
Nakon saslužanja, on je u petak predat u nadležnost Okružnog tužilaštva koje treba da se izjasni o daljim mjerama. Iz Tužilaštva u petak nisu željeli da komentarišu slučaj, kao ni to da li je Džamdžiću određena mjera pritvora.
Nezavisne novine

Comments are closed.