Rasvijetljeno šest krađa na području Prijedora, počinilac uhvaćen na djelu

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor su 4.12.2012. godine, oko 14.30 časova, u Ljubijskoj ulici u prijedorskom naselju Gomjenica, zatekli na izvršenju krivičnog djela „Krađa“ lice čiji su inicijali O.M. iz Banja Luke.

Pomenuto lice je došlo do porodične kuće P.G., iskoristilo nepažnju vlasnika i otišlo do pomoćnog objekta (drvene šupe) na kojem su bila otvorena vrata te iz unutrašnjosti otuđio „Hilti“ bušilicu i brusilicu „Dewait“, nakon čega se uputio prema svom putničkom vozilu marke „Seat kordoba“ koje je bilo parkirano na putu pored dvorišta.

Krećući se prema vozilu, oštećeni je primjetio O.M., zadržao ga do dolaska policijskih službenika, nakon čega je lišen slobode.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedeno lice na području opštine Prijedor, u vremenskom periodu od avgusta 2010. do decembra 2012. godine izvršilo još pet krivičnih djela krađa, na način da je iskorištavalo nepažnju oštećenih i otuđivao razne vrste alata, bušilice, brusilice, motorke i slično.

Nakon završene kriminalističke obrade, pomenuto lice je pušteno na slobodu, a po dokumentovanju predmeta protiv njega slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela „Krađa“.
Foto – arhiva

Comments are closed.