Rasvjetljena dva krivična djela „Krađa“ i jedno krivično djelo „Prevara“

policija

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja rasvjetlili dva krivična djela „Krađa“ i jedno krivično djelo „Prevara“.

Naime, jedno krivično djelo „Krađa“ je počinjeno početkom mjeseca jula, na način da je osumnjičeni G.M. (1986) iskoristio nepažnju radnika marketa „KONZUM“ u Kozarskoj ulici u Prijedoru, te sa prodajnog pulta otuđio kartonsku kutiju u kojoj se nalazio novac za prikupljanje dobrovoljne pomoći za liječenje lica M.D. U momentu otuđenja kartonske kutije nalazio se kovani i papirni novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od oko 150,00 KM.

Drugo krivično djelo „Krađa“ je počinjeno na način da je osumnjičeni Z.J. (1955) iz Prijedora, iskoristio odsustvo vlasnika kuće i iz dvorišta otuđio štene rase „Srednjeazijski ovčar“. Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli i oduzeli otuđeno štene koje je vraćeno vlasniku.

Dalje, krivično djelo „Prevara“ je počinjeno u junu mjesecu tekuće godine, na način da je osumnjičena Š.S. (1986) iz Doboja, lažnim prikazivanjem činjenica da će izliječiti oštećenog B.S. dovela u zabludu, a od istog je uzela novac u iznosu od oko 2.800,00 KM.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 3.400,00 KM.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kacelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.