Rasvjetljene četiri teške krađe izvršene na području grada Prijedora

muprs

Policijski službenici policijske stanice Prijedor 1, operativnim radom na terenu došli su do saznanja su lica B.K. (1978), N.K. (1989), S.C. (1988), N.R. (1994) i M.V. (1994) izvršioci četiri krivična djela „Teška krađa“ i jednog krivičnog djela „Uništenje ili oštećenje javnih uređaja“, izvršenih u toku 2014. i do polovine oktobra 2015. godine na štetu fizičkih i pravnih lica.

Naime, osumnjičena lica su u toku 2014. godine i do polovine oktobra 2015. godine, u odvojenim aktivnostima, uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost objekata vlasništvo fizičkih i pravnih lica, te otuđivali razni alat i altne mašine, elektro materijal, računarsku tehniku, te ostale sekundarne sirovine koje su dalje prodavali trećim licima, a ostvarenu dobit su su zadržavali za sebe. Izvršenjem krivičnih djela osumnjičeni su oštećenim licima nanijeli materijalnu štetu u iznosu od oko 27.800,00 KM.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ protiv lica B.K., N.K., S.C., N.R. i M.V., dok će protiv osumnjičenog B.K. nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj i za počinjeno krivično djelo „Uništenje ili oštećenje javnih uređaja“.

Autor: MUP RS

Comments are closed.