Rasvjetljene šumske krađe na području Omarske i Oštre Luke

sumska kradja

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela „Šumska krađa“ izvršenih na području, koje operativno pokrivaju policijske stanice Oštra Luka i Omarska, policijski službnici navedenih stanica su došli do operativnih saznanja da su lica M.D. (1970), M.T. (1967) na području Omarske izvršila dva krivična djela „Šumska krađa“, dok su lica inicijala M.R. (1991) i D.R. (1991) izvršioci dva krivična „Šumska krađa“, a lice M.R. (1991) jednog krivičnog djela „Krađa“ na području opštine Oštra Luka.

Osumnjičeni su krivična djela počinili na način da su u mjesecu julu i avgustu tekuće godine uz upotrebu podesnog alata i fizičke snage u šumama privatnog i državnog vlasništva otuđivali veću količinu drvnih sortimenata, te su na taj način Šumama Republike Srpske i privatnim vlasnicima nanijeli ukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 3.500,00 KM, dok su za sebe pribavili imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je komletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Šumska krađa“ protiv lica M.D. (1970), M.T. (1967), M.R. (1991) i D.R. (1991), i krivično djelo „Krađa“ protiv lica M.R. (1991).

Autor: mup.vladars.net

Comments are closed.