Rasvjetljeno krivično djelo „Prevara“ preko OLX.ba (PIK.ba) sajta

pik

Policijski službenici Policijske stanice Omarska, podnijeli su Okružnom tužilaštvu Banja Luka, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Prevara“ protiv lica G.L. (1979) iz Omarske.

Krivično djelo je počinjeno na način da je osumnjičeni u julu mjesecu 2015. godine, putem internet stranice za oglašavanje prodaje „Pik.ba“, postavio oglas za posao u inostranstvu u kojem su se tražili majstori za izvođenje građevinskih radova u Belgiji.

Nakon što se oštećeni javio na broj telefona koji je postavljen na oglasu, osumnjičeni G.L. je istog doveo u zabludu, i to tako što je istom rekao da je posrednik pri zapošljavanju građevinskih radnika u inostranstvu preko firme iz Slovenije.

Osumnjičeni je dalje oštećenom u dva telefonska razgovora rekao da uplati 210 KM za uplatu osiguranja, a na njegovo ime. Oštećeni je uplatio dogovoreni iznos, nakon čega osumnjičenog nije više mogao da dobije na broj telefona putem kojeg su stupili u komunikaciju.

Osumnjičeno lice je na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od oko 210,00 KM, dok je oštećenom za isti iznos nanio materijalnu štetu.

Centar javne bezbjednosti Prijedor još jednom upozorava građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika.

Centar javne bezbjednosti Prijedor poziva građane koji su bili oštećeni krivičnim djelom „Prevara“ na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Autor: MUP RS

Comments are closed.