Razbojnik lišen slobode prilikom bijega taksi vozilom sa mjesta izvršenja krivičnog djela

Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 12.08.2017. godine, oko 21:15 časova, prijavljeno je da je nepoznati maskirani izvršilac, u Prijedoru u trgovačkoj radnji, iz kase otuđio novac od pazara, dok je radnica trgovačke radnje, u namjeri sprečavanja izvršioca u izvršenju krivičnog djela zadobila lake tjelesne povrede.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, došlo se do operativnih saznanja da se izvršilac ovog krivičnog djela taksi vozilom zaputio u pravcu Banja Luke.

U saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Banja Luka, u mjestu Tunjice, zaustavljeno je taksi vozilo i nepoznati izvršilac lišen slobode, kom prilikom je kod istog pronađen i oduzet otuđeni novac.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o licu E.B. (1986) iz Prijedora, koji je navedenog dana, maskiran u predjelu lica i sa kačketom na glavi, ušao u unutrašnjost trgovačke radnje u Prijedoru, iskoristio nepažnju radnice te iz kase otuđio novac u iznosu od 170,00 KM.

U pokušaju sprečavanja izvršioca da napusti lice mjesta sa otuđenim novcem, radnica trgovačke radnje zadobila je lake tjelesne povrede.

Nakon završene kriminalističke obrade i pribavljanja dokaza, osumnjičeni E.B. je otpušten iz službenih prostorija, protiv kojeg će, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojnička krađa“.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.