Razbojniku dvije godine zatvora

568d9a15-b860-48c3-8336-212c0a0a0a64-emina-causevic-718x446

Rasim Hopovac (19) iz Prijedora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je zajedno sa Admirom Brdarom (21) pretukao i opljačkao Eminu Čaušević (63) u njenoj kući u Tukovima kod Prijedora.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Hopovac zaključio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka. Postupak protiv Brdara je odvojen i njemu će uskoro početi suđenje.

Prema presudi, Brdar i Hopovac su nesrećnu ženu pretukli i opljačkali 6. januara prošle godine kada su od nje oteli 500 švedskih kruna i 50 maraka. Navodi se da su oni tog dana oko 19.20 časova pješice došli do kuće Čauševićeve u namjeri da je opljačkaju. Brdar je virio kroz prozor kako bi se uvjerio da je žena sama u kući. Potom je pokucao na vrata i lažno se predstavio kao njen komšija Asmir Kadirić. Ona je otvorila ne sluteći da će biti napadnuta. Brdar je iskoristio njenu nesmotrenost i kada je otključala, on je naglo gurnuo vrata i vazom koju je našao ispred kuće udario Čauševićevu u glavu. Od siline udarca ona je pala u hodnik. Pokušala je da ustane, ali je Brdar opet udario više puta u grudi i glavu ne dozvoljavajući joj da ustane. Hopovac je za to vrijeme ušao u kuću i započeo premetačinu. Pronašao je u njenoj torbici 500 švedskih kruna i 50 maraka i uzeo ih. Dok je Hopovac krao novac, Brdar je vezao žrtvi ruke i strgao joj ogrlicu s vrata te skinuo dva prstena s ruku. Nakon toga oba razbojnika su pobjegla ostavivši povrijeđenu i svezanu Eminu Čaušević da leži u hodniku. Razbojnici su tokom bijega u rijeku Sanu bacili odjeću koju su koristili kao i dvije gas-maske. Žena je nakon nekog vremena uspjela da se oslobodi i pozove komšinicu Mejru Kadirić. Ona je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Autor: N.T. – Glas Srpske

Comments are closed.