Razotkrili prevaru putem internet oglasa

Foto: D. Stojnić

Foto: D. Stojnić

Policijski službenici PS Omarska kod Prijedora Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnijeli su izvještaj protiv J.A.(23) iz Tuzle u kojem ga terete za prevaru.

U policiji navode da je krivično djelo počinjeno u julu ove godine kada je Tuzlak koristeći lažni profil putem internet stranice za oglašavanje „Pik.ba“ dogovorio zamjenu svog mobilnog telefona „Samsung“ za računar „Dell-optipleks“ kojeg je putem iste internet stranice prodavao Đ.V. iz Prijedora.

Đ.V. je ispoštovao dogovor i putem brze pošte poslao računar, ispostaviće se na lažnu adresu koju mu je dao osumnjičeni koji je na ovaj način sebi pribavio oko 500 maraka za koliko je i oštetio Prijedorčanina.

Iz CJB građane upozoravaju da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasa.

I to kako navode “prvenstveno oglasa Pik.ba“ preko kojeg je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj izvršenih krivičnih djela prevara na način da se umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi neznatne vrijednosti ili proizvod uopšte ne dobije.

CJB Prijedor građane poziva da ukoliko su oštećeni na ovakav ili sličan način, da prevaru prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122.

Autor: M. Z. – avaz.ba

Comments are closed.