Repac: Bivšu djevojku Ernestinu Jujić iz Prijedora ubio u stanju gnjeva

Darko Repac (28) iz Novog Grada bio je u stanju gnjeva i bitno smanjene uračunljivosti u trenutku ubistva bivše djevojke Ernestine Jujić (33) iz Prijedora u aprilu ove godine.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu izjavio Ratko Kovačević, vještak psihijatar, koga je angažovala odbrana optuženog.

Kovačević je tokom svjedočenja objasnio da je optuženi Repac osoba iznadprosječne inteligencije, te da nije duševno bolestan.

Ipak, vještak je naveo da je sposobnost Repca da shvati i upravlja postupcima u trenutku ubistva bila bitno smanjena.

Okružno tužilaštvo Banjaluka tereti Repca da je 15. aprila ove godine nakon kraće svađe hicem u glavu ubio Jujićevu sa kojom ima dvomjesečnu bebu.

Osim za ubistvo, optužnica Repca tereti i da je dan nakon zločina pobjegao iz Policijske stanice u Novom Gradu.

Repac je, međutim, uhapšen u roku od 24 časa i od tada se nalazi u pritvoru.

Tokom dosadašnjeg suđenja utvrđeno je da je kobne noći Jujićeva došla u stan Repca u Vidovdanskoj ulici u Novom Gradu, gdje je svog vanbračnog supruga zatekla sa novom djevojkom Marijom D.

Utvrđeno je i da je ubijena ranije napadala Mariju D. i nanosila joj povrede jer je bila ljubomorna na njenu vezu sa Repcom.

Kobne noći Jujićeva i Marija D. su nakon svađe otišle iz stana, a optuženi Repac je ubrzo pozvao Jujićevu da se vrati, što je ova i učinila, nakon čega ju je ubio.

Vještak Kovačević je u svom nalazu naveo da je ljubavna veza Repca i Jujićeve bila burna, te da su se naizmjenično smjenjivale ljubav i mržnja.

„Repac je kao adolescent imao poremećaj ličnosti, koji se kasnije razvio. Ubistvo je izazvao verbalni i fizički sukob između optuženog i oštećene, nakon čega je on djelovao u afektu“, objasnio je Kovačević.

Tužilac Ljubo Macanović prigovorio je nalazu vještaka, smatrajući da je on urađen kako bi se optuženi izvukao od odgovornosti.
Nezavisne novine

Comments are closed.