Ruksak s bombama i tromblonima ostavljen u garaži u centru Prijedora

Policija iz Prijedora je tokom prekjučerašnjeg pretresa garaže čiji je vlasnik porodica Okanović, koja se već duže vrijeme nalazi u Americi, pronašla ruksak s tri bombe, više metaka različitog kalibra i dva tromblona.
Garažu koja se nalazi u ulici Veselina Masleše na broju 2, u neposrednoj blizini centra Prijedora, policija je nakon anonimne dojave komšija propisno obilježila žutom trakom i o svemu obavijestila lokalni odsjek CZ u Prijedoru koji bi nelegalno oružje uz pomoć deminera trebao i ukloniti.
Dušan Vranješ, načelnik CZ u Prijedoru, tvrdi da je o pronalasku ruksaka s bombama obaviješten tek jučer pismenim putem.
– Mjesto je propisno obilježeno i prilikom prvog dolaska deminera u Prijedor eksploziv će biti uništen – kazao je jučer Vranješ i dodao da su od početka ove godine do danas lokalnom odsjeku CZ u Prijedoru prijavljene 32 sumnjive lokacije na kojima su pronađene 32 ručne bombe, sedam tromblona, više vrsta municije kao i tri granate, od kojih je jedna zaostala iz Drugog svjetskog rata, a pronađena je na području Omarske kod Prijedora.
Dnevni avaz

Comments are closed.