Sahranjen taksista Milan Zrnić

Milan Zrnić (50), taksista iz Prijedora kojeg je u noći sa 27. na 28. mart ubio dvadesetogodišnji Milan Vlasenko iz sela Jaruge ispalivši mu u potiljak hitac iz pištolja CZ M-88 kalibra devet milimetara, sahranjen je u subotu na mjesnom groblju u prijedorskom selu Niševići, gdje je i rođen.

Od Milana Zrnića, čije je beživotno tijelo, nakon hapšenja ubice Milana Vlasenka, otkriveno u jednoj provaliji na Kozari, u mjestu Vodice, oprostili su se porodica, sinovi Dubravko i Davor, supruga Nada, rodbina, brojni prijatelji, mještani Niševića, ali i prijedorski taksisti, ogorčeni onim što mu se dogodilo.

Zbog zločina koji je i u subotu izazivao sablazan i nevjericu kod javnosti, taksisti su zatražili i hitan razgovor s načelnikom Prijedora Markom Pavićem, od kojeg traže razumijevanje za činjenicu da nezaštićeni često voze pijane i agresivne putnike.

– Sve i jedan od nas može biti meta napada, jer onog trenutka kada ulazimo u vozilo, ne znamo s kim imamo posla. Verbalne prijetnje čak i ne brojimo, a s pravom se bojimo za vlastite živote – kazali su neki od taksista okupljenih na prijedorskoj željezničkoj stanici, mjestu gdje je posljednjih 16 godina, nakon što je došao iz Zagreba, svoj bijeli „mercedes“ s taksi oznakama parkirao i ubijeni Milan Zrnić.

Dubravko Zrnić i u subotu je od pravosuđa zahtijevao maksimalnu zatvorsku kaznu za Milana Vlasenka, koji je zbog stotinjak maraka ubio njegovog oca Milana Zrnića.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.