Saobraćajna (ne)kultura: Napravio sudar pa pobjegao

sudar urije 1Danas smo u našem gradu zabilježili još jednu saobraćajnu nesreću koja je prošla samo sa materijalnom štetom.

Kako nam je potvrdio naš sugrađanin, na Urijama je oko 11.35 časova jedan vozač je pokazao zavidnu saobraćajnu (ne)kulturu.

Prema riječima ovog Prijedorčanina koji se putničkim automobilom „audi“ kretao Kozarskom ulicom iz pravca raskrsnice „kod Tešinića“ ka centru grada, u njegovo vozilo je udario drugi putnički automobil koji se sa parkinga između Doma zdravlja na Urijama i apoteke „8. mart“ uključivao u saobraćaj.

„Krajičkom oka sam primijetio da automobil koji dolazi sa desne strane izlazi na ulicu uprkos činjenici da za to nema nikakvih uslova. Naglim skretanjem ulijevo pokušao sam ga izbjeći, ali me taj automobil udario u zadnji desni dio mog vozila. Nakon nekoliko pređenih metara zaustavio sam auto očekujući da će i drugi vozač učiniti isto“, kaže Prijedorčanin i dodaje da se nemalo iznenadio kada je vidio da drugo vozilo ne samo da se nije zaustavilo već je krenulo da bježi sa mjesta događaja.

sudar urije 2„Nije prošlo više od 10 sekundi od trenutka sudara do momenta kada sam izašao iz auta a drugi vozač je već skretao u ulicu Krajiških brigada. Nema šanse da nije osjetio i vidio da me je udario pa smatram da je namjerno skrenuo u prvu bočnu ulicu koja se nalazi pedesetak metara dalje sa očiglednom namjerom da pobjegne. Potrčao sam do ulaza u pomenutu ulicu sa željom da barem vidim broj njegovih tablica ali dok sam stigao do početka te ulice on je bio već daleko i skretao je u ulicu 29. novembra koja se nalazi iza benzinske pumpe Nestro“, priča naš sagovornik.

On dodaje da materijalna šteta na automobilu nije velika, ali je razočaran i zgrožen činjenicom da se drugi vozač nije zaustavio nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću i da je pobjegao sa mjesta na kome se to desilo.

„Moje razočarenje je tim veće nakon riječi policajaca koji su napravili zabilješku o ovom događaju da oni ne mogu mnogo uraditi ukoliko oštećeni nije vidio broj tablica automobila koji je izazvao sudar. Na pitanje da li to znači da me je drugi vozač mogao teže povrijediti ili usmrtiti, a pošto niko nije zapisao broj tablica, ne bi ništa mogli uraditi, nisam dobio odgovor“, rekao je naš sugrađanin.

On je zamolio sve one koji su se možda u tom trenutku(11:35 časova, četvrtak, 10.01.2013. godine) zatekli na ovoj lokaciji i koji su eventualno primijetili registarske oznake automobila čiji vozač je izazvao sudar a potom pobjegao sa lica mjesta da se jave putem telefona 061/858-505 ili e-mailom na adresu vijesti@gradprijedor.com.

Comments are closed.