Saobraćajna nesreća u Gornjoj Ćeli-Nakon što su kupili sladoled, brat i sestra biciklom udarili u automobil

Brat i sestra Dragan (10) i Dragana (6) Z. povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu dogodila u popodnevnim satima, na lokalnom putu Prijedor – Tomašica u mjestu Gornja Ćela.

Zaustavila vozilo
Dječak se zbog kontuzije abdomena nalazi na Odjelu hirurgije bolnice u Prijedoru, a njegova sestra, koja je u nesreći zadobila kontuziju glave i rebara, na Klinici za dječiju hirurgiju KC Banjaluka. Prema riječima dežurnog ljekara Dragana Miloševića djeca su van životne opasnosti i u stabilnom stanju.
U trenutku nesreće mališani su se vozili na biciklu kojim je upravljao desetogodišnjak. Biciklom su izletjeli na lokalni put i zabili se u automobil renault clio, koji je vozila Biljana Obradović iz Prijedora. Žena je zaustavila automobil, smjestila djecu u svoje vozilo i odvezla ih u bolnicu.
Nesreća se dogodila u blizini mjesne trgovine. Očevici kažu da se sve desilo velikom brzinom. Djeca su kupila sladoled, popela se na bicikl i preko jedne omanje nizbrdice bukvalno sjurila na lokalni put gdje su i naletjeli na automobil.
-Djevojčica je bila u nesvijesti. Zalijevali smo je vodom, dok je je dječak bio u šoku i uplašen – ispričali su juče svjedoci ove nesreće, koja je, nakon saznanja da je riječ o bratu i sestri koji potječu iz izuzetno siromašne porodice dodatno pogodila sve mještane ovog prijedorskog naselja.

Radi za nadnicu
Riječ je, naime, o porodici Zdjelar-Džodan i nevjenčanim supružnicima Mileni i Mići koji u Ćeli s petero maloljetne djece žive u drvenoj kolibi i sa 360 maraka dječijeg doplatka. Milena juče nije bila u selu. Otišla je da obiđe povrijeđenu kćerku, inače jedno od troje djece koje je nakon što je pobjegla od prvog supruga, alkoholičara, dovela Mići, s kojim je u vanbračnoj zajednici stekla još dvoje djece.
– Žive veoma teško. Prava sirotinja. Djeca su više gladna nego sita. Mićo pokušava nešto da zaradi, na nadnicu, ali teško. I danas je otišao na neki zbor, ne bi li donio neku marku kući, jer djecu, koja stanuju u toj šupi koja je prepuna miševa i pacova, treba i nahraniti – ispričao je Radenko Džodan, Mićin brat, koji i sam siromašan nije u mogućnosti da pomogne bratovljevoj porodici.

Djeci donijeli namirnice
Pred kolibom su juče bili Srđan Grbić iz Rakelića kod Prijedora, Harka Kalson i Sabina Miladinović, Prijedorčanke koje trenutno borave u Švedskoj. Čuli su za nesreću i došli da pomognu.
– Donijeli smo nešto voća i namirnica. I došli da pitamo kako možemo pomoći. Sad im je posebno teško i svaka pomoć je dobro došla. – kazala je Harka.
Tekst i foto – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.