Sedmi požar u posljednje vrijeme u Brezičanima-Mještani u strahu od nepoznatog piromana

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedora u noći između subote i nedjelje oko 3 časa iza ponoći uspjeli su ugasiti požar koji je izbio u dvorišnom objektu i staroj kući u naselju Brezičani.

Ukupno osam prijedorskih vatrogasaca sa dva vozila, požar su gasili nekoliko časova, nakon što je poziv na intervenciju stigao u kasnim večernjim časovima.

Starica Darinka Majstorović (75), inače vlasnica kuće na kojoj je izgorjela krovna konstrukcija zajedno sa sijenom i ogrevnim drvetom, nije mogla procijenti štetu nastalu ovim požarom i to, kako kaže, prepušta policiji i inspektorima koji su bili na uviđaju.

Darinka je izrazila svoju zahvalnost pripadnicima TVJ Prijedor jer bi njena stara i rodna kuća, bez njihove brze intervencije u potpunosti izgorjela.

„Pretpostavljam da je požar podmetnut jer u toj kući nema struje. Spremala sam se za spavanje i čula neko pucketanje. Kad sam izašla napolje, vidjela sam staru kuću u plamenu. Brzo su došle i komšije koje su pozvale i vatrogasce. Ne znam šta je moglo izazvati požar i sigurna sam da je neko kuću namjerno zapalio a ja ne znam zašto jer nikom ništa nisam skrivila“, kaže Darinka koja je svoje sumnje rekla i prijedorskoj policiji.

Prema tvrdnjama mještana ovo je sedmi požar u isto toliko posljednjih dana koji je registrovan na području Brezičana. Stanovnici ovog mjesta su tokom tih požara najčešće ostajali bez sijena a kažu kako strahuju od nepoznatog piromana koji, ubijeđeni su u to, hara ovim naseljem.

„Previše je požara u zadnje vrijeme da bi to izgledalo kao slučajnost“, kažu pojedini mještani Brezičana i dodaju da će organizovati i noćne patrole ukoliko se požari nastave.

Iz TVJ Prijedor potvrđeno je da uzrok posljednjeg požara u Brezičanima još uvijek nepoznat.

Comments are closed.