Šemsudin Duranović izgubio bitku za život

Tužilac Zoran Bulatović nije želio precizirati okolnosti pod kojim se dogodila ova teška saobraćajna nesreća… Saobraćajna policija iz Prijedora potvrdila je da je Šemsudin Duranović (17) iz Bužima umro uslijed teških povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak oko 15 sati na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger. Mladić je izgubio bitku za život nakon što su ga ljekari bolnice u Prijedoru u koju je dovezen u stanju kliničke smrti vratili u život i kolima Hitne pomoći uputili u Klinički centar u Banju Luku.

O saobraćajnoj nesreći obaviješteno je i nadležno tužilaštvo, kancelarija u Prijedoru, koje je naložilo obdukciju nad tijelom tragično stradalog sedamnaestogodišnjaka.

– Obdukciju je jučer ujutro izvršio patolog Milan Srdić u KC Banja Luka – potvrdio je tužilac Zoran Bulatović, koji nije želio precizirati okolnosti pod kojim se dogodila ova teška saobraćajna nesreća u kojoj su osim stradalog Duranovića lakše povrijeđena još četvorica mladića.

Riječ je o Z. R. (19) i K. A. (16), obojica iz Sanskog Mosta, A. K. (19) iz Velike Kladuše i F. K. iz Bužima, koji se nalazio za upravljačem u nesreći potpuno uništenog automobila „volksvagen lupo“, kojeg su mladići, prema nezvaničnim saznanjima učenici cazinske medrese, iznajmili posredstvom rentakara iz Velike Kladuše.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.