Skok sa tobogana u Sanu koban za mladića

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Dvadesetogodišnji R.H. iz Trnopolja, kod Prijedora, nastradao je noćas u centru ovog grada kada je, tokom noćnog kupanja, skočio sa metalne konstrukcije tobogana u rijeku Sanu i više nije izronio.

To su potvrdili sagovornici „Nezavisnih“, upućeni u detalje ove tragedije, koji ističu da je kobne noći ovaj mladić prethodno sa društvom bio na lokalnom splavu u noćnom izlasku.

„U pitanju je veće društvo, sve je to omladina. Veselili su se, pjevali, neki od njih su i pili. Niko nije mogao ni da nasluti da će se kasnije dogoditi ova tragedija, koja je sve šokirala“, otkrivaju naši izvori.

Kako dodaju, nakon provoda R.H. i njegovih nekoliko drugara došli su do tobogana, nedaleko od gradskog mosta i splava na kojem su prethodno uživali. Popeli su se na metalnu konstrukciju, kako tvrde Prijedorčani, visoku više od 10 metara.

„Prvo je u rijeku skočio jedan njegov drug, a potom i on. R.H. nije isplivao. Da li je u pitanju utapanje, smrt usljed povreda zadobijenih tokom pada ili nešto treće, biće utvrđeno obdukcijom, koja je naređena“, kažu naši sagovornici.

Tragedija se dogodila oko 1:15, a njega su, uz drugare, tražili i policajci, koji su uskočili u rijeku u nadi da će ga uspjeti spasiti.

„Tijelo je pronađeno baš na mjestu gdje je mladić skočio u rijeku, odnosno nije ga odnijela voda. Inače, mladići su i ranije skakali sa ove konstrukcije u Sanu, te čak pravili video-klipove. Nažalost, sada je to okončano tragedijom, koja je u crno zavila porodicu, njegove brojne prijatelje, poznanike i komšije. Riječ je o mladiću koji mrava ne bi zgazio“, naglašavaju izvori „Nezavisnih“.

Kako je potvrdila Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor, policiji je ovaj slučaj prijavljen noćas oko 1:40. Prema njenim riječima, tijelo je izvučeno, a uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Prijedor u prisustvu doktora lokalnog Doma zdravlja.

„Po nalogu okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, policajci preduzimaju neophodne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja“, navela je Pačarizova.

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.