Škola maturantima vraća novac

Rukovodstvo Medicinske i građevinsko-tehnološke škole iz Prijedora nastoji da pronađe način kako bi nadoknadilo štetu svojim maturantima koje je agencije „Lajf turizam“ izigrala na ekskurziji u Italiji, Francuskoj i Španiji.

Ovo je „Glasu Srpske“ potvrdio direktor pomenute škole Milenko Kosić.

– Našim maturantima koji su išli na ovu ekskurziju i na njoj proživjeli sve i svašta vratićemo novac za sve ono što su platili a zbog propusta organizatora putovanja nisu bili u mogućnosti da vide. U pitanju je iznos od 15.000 KM koje će škola namiriti iz materijalnih troškova – naveo je Kosić dodajući da su se sa ovim prijedlogom složili i roditelji maturanata.

Kosić kaže da je agencija „Lajf turizam“ prevarila i učenike i rukovodstvo škole, a na kraju se ispostavilo da ova agencija nema ni licencu za organizovanje maturskih ekskurzija. U resornom ministarstvu su potvrdili da su falsifikovali dokumenta i da nemaju sjedište u Prijedoru.

Predstavnici roditelja maturanata uputili su dopis Ministarstvu prosvjete i kulture u kojem traže da im se pomogne u vezi sa pokretanjem tužbe protiv organizatora ekskurzije, agencije „Lajf turizam“. Oni su, kako kaže direktor, bili jednoglasni u ocjeni da niko iz škole ne snosi krivicu za propuste i nemile događaje tokom putovanja, te resornom ministarstvu sugerišu da se pooštre kriteriji prilikom organizacije ekskurzija.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.